Contact informatie

Postbus 59
8320 AB URK
Telefoon: 0527-684141
Fax: 0527-684166

Communicatie kabel NorSeaCom1 beschadigd

vrijdag 17 november 2017

Afgelopen week is, in opdracht van Tampnet, op diverse havens een delegatie van Seaguard geweest om te overleggen over diverse beschadigingen, die toegebracht zou zijn door vissersvaartuigen, aan een communicatiekabel die loopt van Grimsby Noord tot in de Silver Pit.

Het betreft een glasvezelkabel die één meter diep is ingegraven maar op bepaalde plaatsen toch bloot is komen te liggen. Doordat de kabel onder water wordt geraakt beschadigen de glasvezelverbindingen en moet een reparatieschip komen om de kabel opnieuw te lassen.

Dit is een hele dure operatie voor Tampnet en dit proberen ze natuurlijk zoveel mogelijk te voorkomen. Er is uitgebreid gesproken met de vissers en gezocht naar oorzaken en oplossingen. Voor de vissers is het alweer enige jaren terug dat er sprake was van schade aan kabels onder water, en dit probleem is opgelost met beugels op de schoenen van het boomkortuig. Doordat de vloot grotendeels is overgestapt op de sumwing is het mogelijk dat deze problemen hierdoor ontstaan.

In de laatste update van Sam Electronics heeft Dirk Pijl de kabel met rood aangegeven en zijn de 4 meest kwetsbare plekken speciaal aangemerkt. Bijgaand treft u aan een kaartje waarin de kabel is afgebeeld.

Wij verzoeken de schepen die in dit gebied vissen zorgvuldig deze informatie door te nemen en extra zorgvuldig te zijn in dit gebied totdat een definitieve oplossing is gevonden. Indien u een digitaal overzicht met de exacte posities wilt ontvangen verzoeken wij u contact op te nemen met het kantoor van VisNed.

 

← Overzicht