Contact informatie

Postbus 59
8320 AB URK
Telefoon: 0527-684141
Fax: 0527-684166

Buitenlandse opvarenden, wat betekent dit juridisch?

vrijdag 6 oktober 2017

In de Sectorraad Visserij overlegt VisNed met de NVB, de Trawlersector en de vakbeweging over onze belangen op arbeidsbeleid. We hebben het daar over opleidingszaken en veiligheid maar deze keer ook over de gang van zaken rond buitenlandse bemanningsleden. En dat blijkt niet eenvoudig.

Zo moet bijvoorbeeld voor opvarenden van buiten de EU door de eigenaar van het schip een tewerkstellingsvergunning worden aangevraagd. Zonder die vergunning kan de overheid een boete opleggen en in geval van een ongeval kan er zomaar een nare (juridisch) situatie ontstaan.

Ook blijkt de verhouding met de bemiddelings- of uitzendbureaus ingewikkeld en niet even duidelijk. Ook niet voor de bureaus zelf. Vragen als: “wie is de werkgever van deze werknemer?”, “wie moet belasting en premies inhouden en afdragen?”, “hoe verhoudt zich dit tot de maatschap?”, “is er een arbeidsovereenkomst?”; " is deze werknemer aangemeld bij de Vereniging tegen Zee risico?”; “is voor deze werknemer medisch zorg verzekerd (bij Anker in Groningen)?” en nog veel meer.

Deze vragen worden in eerste instantie gesteld bij opvarenden van buiten de EU. Maar ook bij werknemers binnen de EU is dat van belang. En let daarbij op onbedoelde en ongewenste consequenties: als aan boord naast de maatschapvisser ook sprake is van (buitenlandse) werknemers, gaat een heel ingewikkeld arbeids- en rusttijdenregime gelden.

Kortom: als u met buitenlandse opvarenden werkt, zoek dan bij voorkeur binnen de EU en laat uw maatschap situatie (juridisch correct) in stand! En zorg dat u goed voorgelicht bent.

In Visserijnieuws van vandaag staat een uitgebreid artikel van de hand van Ment van der Zwan en wij dringen er op aan hiervan kennis te nemen. Neem in geval van vragen gerust contact op met het VisNed-secretariaat.

← Overzicht