Contact informatie

Postbus 59
8320 AB URK
Telefoon: 0527-684141
Fax: 0527-684166

Voortgang RI&E voor kotters

vrijdag 6 oktober 2017

Het moet voor visserijondernemers mogelijk zijn om eind dit jaar met behulp van een digitaal hulpmiddel een Risico Inventarisatie & Evaluatie (RI&E) op te stellen. Ze kunnen op die manier voldoen aan de wettelijk verplichting die voortkomt uit de Arbowet.

Zoals in juli al in deze Nieuwsbrief gemeld, is iedere visserijondernemer verplicht deze RI&E op te stellen. De Sectorraad Visserij heeft een werkgroep in het leven geroepen waarin VisNed deelneemt om samen met het bedrijf Visiefit een hulpmiddel te ontwikkelen dat ondernemers helpt de RI&E digitaal op te stellen. De RI&E zelf is een belangrijk hulpmiddel om de veiligheid aan boord en het veiligheidsbewustzijn van ondernemer en bemanning te vergroten.

Op woensdag 27 september is de werkgroep door Visiefit bijgepraat over de laatste ontwikkelingen en wordt input geleverd zodat de RI&E zoveel mogelijk inspeelt op de omstandigheden in de praktijk. Visiefit heeft daarom ook eerder dit jaar al een aantal verschillende schepen bezocht om te ervaren hoe een en ander in zijn werk gaat.

Het is de bedoeling dat eind dit jaar de digitale RI&E klaar staat om in te vullen, zodat ondernemers de situatie aan boord van hun eigen schip kunnen doorlopen. Na het invullen volgt automatisch een plan van aanpak afhankelijk van de ingevulde informatie.

Zodra de RI&E beschikbaar komt voor de ondernemers zult u verdere informatie ontvangen.

← Overzicht