Contact informatie

Postbus 59
8320 AB URK
Telefoon: 0527-684141
Fax: 0527-684166

Jurgen Batsleer van VisNed naar Wageningen Marine Re-search

vrijdag 6 oktober 2017

VisNed-wetenschapper Jurgen Batsleer heeft aangegeven een volgende stap te willen zetten in zijn carrière. Per 1 december a.s. maakt hij de overstap naar Wageningen Marine Research (WMR) in IJmuiden waar hij zijn professie als mariene bioloog verder kan ontwikkelen. Uiteraard vindt VisNed het vertrek van Jurgen heel spijtig, maar tegelijkertijd gunnen wij hem deze kans van harte. Wij zijn blij dat WMR een wetenschapper aan de haak heeft geslagen die de sector van binnenuit heeft leren kennen. Wij wensen Jurgen veel succes. Binnen VisNed gaan we nadenken op welke wijze het beste in deze vacature voorzien kan worden.

Jurgen is op een maand na 4 jaar bij VisNed in dienst geweest. In feite was hij een pionier omdat hij de eerste afgestudeerde mariene bioloog was die werkzaamheden voor de Nederlandse kottervisserij ging doen. Binnen Nederland en binnen Europa heeft Jurgen bij talloze gelegenheden input geleverd in discussies over ontwikkelingen van visbestanden maar ook over de werkwijze van onze vloot. Ook schonk hij veel aandacht aan visbestanden waarvoor onvoldoende data beschikbaar zijn.

Jurgens rol bij de invulling en begeleiding van de projecten Best Practices en Overleving mag zeker niet onvermeld blijven. Naast zijn drukke werkzaamheden en de drukte van een jong gezin slaagde Jurgen erin om zijn PhD-graad te halen. Zijn proefschrift behandelt de gedragingen van vissers in het kader van de aanlandplicht. Het was goed te horen dat zijn werk bij VisNed in positieve zin heeft bijgedragen aan de kwaliteit van zijn proefschrift.

Jurgen gaat zich binnen WMR primair bezighouden met de toestandsbeoordelingen. Hoewel we niet genoeg kunnen benadrukken dat we het bij VisNed erg jammer vinden dat Jurgen vertrekt, zijn we blij dat er bij WMR een topper gaat werken die het wel en wee van de sector en de drijfveren en overwegingen van binnenuit heeft meegemaakt en dat waar mogelijk binnen WMR kan overdragen. Wij wensen Jurgen en WMR daarbij het allerbeste. 

← Overzicht