Contact informatie

Postbus 59
8320 AB URK
Telefoon: 0527-684141
Fax: 0527-684166

VisNed nu actief lid van VNO NCW

vrijdag 22 september 2017

Vlak voor de zomer heeft VisNed het lidmaatschap werkgeversorganisatie VNO NCW aangevraagd. Vorige week ontvingen we de officiële papieren ter bevestiging van het lidmaatschap en zijn we meteen uitgenodigd voor een aantal bijeenkomsten. Ook is VisNed lid geworden van de Brexit task force.

We vielen wel meteen met onze neus in de boter zo vlak voor Prinsjesdag. Tijdens een bijeenkomst voor de directeuren van de aangesloten brancheorganisaties zijn we bijgepraat over actuele politieke ontwikkelingen, de nieuwtjes van Prinsjesdag en de insteek richting kabinetsformatie. Allemaal nuttige achtergrondinformatie. Op Prinsjesdag waren we aanwezig bij de borrel die jaarlijks in Nieuwspoort georganiseerd wordt en wat een nuttige bijeenkomst bleek om het netwerk voor de belangenbehartiging uit te breiden

De begroting voor 2018
In de briefing die we van VNO NCW over de begroting 2018 kregen stonden een aantal interessante punten die ook voor de ondernemers in de visserij van belang zijn, we noemen er een paar:

 

  • De pensioengerechtelijke leeftijd stijgt naar 68 jaar
  • De eisen in de Arbowet worden verder aangescherpt
  • De inkomensafhankelijke zorgpremie stijgt naar 5,65%
  • De eerste schijf van 25% in de vennootschapsbelasting gaat omhoog
  • De toepassing van het nultarief in de BTW wordt verscherpt

 

Zodra wij uit Den Haag meer gedetailleerde informatie krijgen zullen wij die delen via deze nieuwsbrief. Dat zal zeker na het aantreden van het nieuwe kabinet Rutte III gebeuren, naar verwachting eind oktober. Waarbij het er naar uitziet dat we weer te maken krijgen met een minister die zich bezig gaat houden met de visserij, en dat verdient onze mooie sector ook!

← Overzicht