Contact informatie

Postbus 59
8320 AB URK
Telefoon: 0527-684141
Fax: 0527-684166

VisNed geeft verklaring aan Deense zusterorganisatie

vrijdag 8 september 2017

Tijdens een gesprek met een vertegenwoordiging van de Danske Fiskeriforening  PO (onze Deense zusterorganisatie) tijdens de NSAC-bijeenkomst over de aanlandplicht vorige week vrijdag, heeft VisNed een toelichting gegeven op haar standpunt naar aanleiding van een aantal recente incidenten in Deense wateren waarbij Nederlandse vissersvaartuigen betrokken waren.

Als basis voor dit gesprek diende de verklaring die VisNed heeft laten optekenen in Visserijnieuws van vrijdag 25 augustus jl. naar aanleiding van het voorval een week eerder. Deze verklaring hebben wij ook in het Deens laten vertalen en met onze collega’s gedeeld.

Uit de reacties bleek wel dat deze incidenten grote onrust en boosheid hebben veroorzaakt in de Deense visserijgemeenschap. VisNed heeft haar verontschuldigingen uitgesproken voor hetgeen voorgevallen is.

De beide visserijorganisaties hebben tegenover elkaar uitgesproken dat de goede verstandhouding op bestuurdersniveau niet in het geding is. Maar wel dat de reputatie en geloofwaardigheid van de Nederlandse visserij een aanzienlijke deuk heeft opgelopen.

Voor VisNed en voor de Nederlandse vloot is er werk aan de winkel om deze reputatie- en imagoschade zo snel mogelijk te herstellen. 

← Overzicht