Contact informatie

Postbus 59
8320 AB URK
Telefoon: 0527-684141
Fax: 0527-684166

Herhaalde oproep: garnalenvissers gezocht voor onderzoek naar selectiviteit garnalenpuls

vrijdag 25 augustus 2017

Het selectiviteitsonderzoek met de garnalenpuls gaat van start. Voor dit onderzoeksproject is Wageningen Marine Research (WMR) op zoek naar Nederlandse garnalenvissers die willen meewerken.

Net zoals bij de pulsvisserij op platvis is er de intentie om tot een lange-termijn onderzoeksprogramma voor de garnalenpuls te komen. Wanneer over pulsvisserij gesproken wordt, is selectiviteit altijd een belangrijk onderwerp van discussie. Het Ministerie van Economische Zaken heeft een consortium van onderzoeksinstellingen, waaronder WMR, het Belgische ILVO en Duitse Thünen, gevraagd om in samenwerking met de sector onderzoek te doen naar de selectiviteit van garnalenpuls-tuigen.

Het onderzoek moet antwoord geven op de vraag hoe de selectiviteit van garnalenpuls-tuigen zich verhoudt tot deze van de visserij op garnalen met een traditionele boomkor. De resultaten van het onderzoek zijn belangrijk voor het beheer van de garnalenvisserij, inclusief de vraag of de garnalenpulsvisserij toelaatbaar is in het algemeen, en specifiek in Natura 2000-gebieden.

Garnalenvissers hebben deze week per post een uitnodiging ontvangen om deel te nemen. Uitgebreide informatie over het onderzoek kunt u lezen in de editie van vrijdag 18 augustus van Visserijnieuws. Wilt u deelnemen aan dit onderzoek? Meldt u zich dan uiterlijk 28 augustus aan met het aanmeldformulier dat u bij de brief heeft ontvangen.

Meer informatie

Heeft u belangstelling om mee te doen aan het onderzoek? En wilt u meer informatie of heeft u geen aanmeldingsformulier tot uw beschikking? Neem dan contact op met Nathalie Steins van Wageningen Marine Research, T 0317-487092 of nathalie.steins@wur.nl

← Overzicht