Contact informatie

Postbus 59
8320 AB URK
Telefoon: 0527-684141
Fax: 0527-684166

SAFEFISHING: betere en veiligere werkomstandigheden

vrijdag 21 juli 2017

De Europese visserijsector organiseerde op 12 juli samen met EP-lid Millán Mon, een succesvolle bijeenkomst in het Europees Parlement over het EU project SAFEFISHING.

SAFEFISHING is een opleidingsinstrument gebaseerd op het gebruik van ICT voor risicopreventie en veiligheid in de trawlsector. Het is een Europees gestandaardiseerd opleidingsprogramma voor het beheersen van beroepsrisico’s in zowel digitaal als audiovisueel formaat met als doel het opleiden en informeren van vissers over de specifieke gevaren waar ze aan bloot gesteld worden tijdens hun dagelijkse werkzaamheden alsook de maatregelen om die gevaren te voorkomen. Voor meer informatie zie: www.safefishing.eu

Cor Blonk, voorzitter van Het Europees Comité voor Sociale Dialoog in de Zeevisserij en secretaris van de Sectorraad Visserij, waardeert de pogingen van het Europees Parlement om veiligheid op zee te verankeren in het nieuwe Gemeenschappelijk Visserijbeleid. Hij benadrukte dat de veiligheid van het menselijk leven het speerpunt moest zijn van Europese regelgeving als onderdeel van een duurzame visserij. Om dit te bereiken dient Europees beleid volgens hem afgestemd te worden met de internationale veiligheidseisen voor opleiding en certificering en daartoe het STCW-F in de Europese regelgeving te worden opgenomen.

← Overzicht