Contact informatie

Postbus 59
8320 AB URK
Telefoon: 0527-684141
Fax: 0527-684166

Overlevingsonderzoek: bijeenkomst klankbordgroep

dinsdag 18 juli 2017

Er kan terug gekeken worden op twee geslaagde bijeenkomsten van de klankbordgroep van het overlevingsonderzoek, dat in opdracht van VisNed wordt uitgevoerd. Onlangs zijn de eerste drie onderzoeksreizen van het project uitgevoerd en is de monitoring van de vis in het laboratorium afgerond. VisNed onderzoekt op deze reizen de overlevingskans van schol, tong, tarbot, griet en rog. En VisNed onderzoekt daarnaast ook maatregelen om de overleving zo veel mogelijk te verbeteren zodat een uitzondering op de aanlandplicht aangevraagd kan worden.

Op de eerste bijeenkomst op vrijdag 7 juli was het onderwerp de onderzoeksmethodiek. Diverse aspecten die hierbij komen kijken werden uitgebreid besproken en enkele suggesties zullen verder uitgewerkt worden voor de komende reizen. Vervolgens werd het laboratorium in Yerseke, waar de vissen worden gehouden tijdens de observatieperiode, bezocht.

Op de tweede bijeenkomst op zaterdagochtend 15 juli werden de eerste resultaten besproken, en volgde er een discussie over de maatregelen waarmee de overleving zover mogelijk kan worden verhoogd.

In Visserijnieuws van aankomende vrijdag verschijnt een artikel waarin de eerste uitkomsten en de verbetermaatregelen in dit VisNed-onderzoeksproject uitgebreider worden besproken.

VisNed bedankt de bemanningen van de deelnemende schepen de GO-23, de UK-33 en de TX-3 voor hun inzet.

Indien u concrete suggesties heeft voor het verhogen van de overleving, of om uw interesse voor de klankbordgroep kenbaar te maken, neemt u contact op met info@visned.nl

← Overzicht