Contact informatie

Postbus 59
8320 AB URK
Telefoon: 0527-684141
Fax: 0527-684166

Stop onnodig zwerfafval!

vrijdag 12 mei 2017

Regelmatig verschijnen foto’s van vervuiling in de havens op Twitter en Facebook. Foto’s van rommel op de kade of vuil dat is aangespoeld. Daar hebben we als sector last van. VisNed schaamt zich af en toe voor de troep die de vissers achterlaten. Daarom wordt volop ingezet om afval in de juiste containers te laten belanden.

VisNed signaleert dat het foute gedrag van enkelen slecht is voor het imago van de visserij. Spreek collega vissers daarom aan op hun foute gedrag! Zwerfafval in de haven is namelijk nergens voor nodig. Het is vooral een kwestie van mentaliteit. Dus ruim de rommel op, net als thuis en stop met de onverschilligheid en gemakzucht. Want containers zijn inmiddels bijna overal beschikbaar.

VisNed blijft zich inzetten voor minder zwerfafval en gaat door met de afvalprojecten. Samen met Rijkswaterstaat, KIMO en Stichting de Noordzee zorgen we in havens voor goede afvoermogelijkheden en starten we een campagne om het gedrag te verbeteren. Want alle afval hoort gewoon in de container. 

← Overzicht